Kunstgras vanaf rol

De voordelen van kunstgras beginnen op te vallen als je het vergelijkt met natuurlijk gras. In gebieden waar droogte veel voorkomt, ontdekken huiseigenaren dat kunstgras hen in staat stelt een mooi gazon te behouden zonder bang te hoeven zijn dat ze de waterbeperkingen of de landschapsrichtlijnen van hun lokale huiseigenarenvereniging schenden.

Kunstgras vanaf rol
Wanneer je je tuin gaat voorzien van kunstgras en je weet de afmetingen, dan is kunstgras vanaf rol een handige optie. Je krijgt je kunstgras vanaf rol geleverd op rollen van 2 of 4 meter breed. Als je kiest voor kunstgras vanaf rol houdt er dan dus rekening mee dat je perceel op (eventueel een veelvoud van) 2 of 4 meter uitkomt. Mocht je tuin kleiner uitvallen, neem dan genoegen met het overtollige aantal centimeters aan restafval. Bij grotere tuinen adviseren we tot zo min mogelijk naden te komen.

Geen onderhoud
Het feit dat het kunstgras geen onderhoud nodig heeft, wordt vaak overschat. Ongeacht hoe vaak het wordt gezegd, minimaal onderhoud is een van de belangrijkste voordelen van kunstgras. De tijd die normaal gesproken zou worden besteed aan gazononderhoud, kan nu worden gebruikt voor gezinsactiviteiten of ontspanning.

Elimineert plassen
Voordat de grasmat wordt geïnstalleerd, wordt de grond uitgerold en gladgestreken, waardoor groeven en putten worden geëlimineerd waar water zich kan verzamelen. Kleine irrigatiekanalen zijn ook toegevoegd om overtollig water af te voeren en te voorkomen dat het zich in lage gebieden verzamelt.

Geen grasvlekken
Kinderen kunnen zo lomp spelen als ze willen op kunstgras; ze krijgen geen lelijke gras- of moddervlekken op hun kleding of schoenen. Over natuurlijk gras glijden resulteert normaal gesproken in lange groene of bruine strepen die erg moeilijk te verwijderen zijn. Dit gebeurt niet met kunstgras.

Geen kale plekken of sporen
Bij natuurlijk gras kunnen grote hoeveelheden voetverkeer leiden tot paden, sporen of kale plekken in gazons en tuinen. Kunstgras is extreem veerkrachtig en weerstaat de constante beloopdruk. De sprieten van de grasmat zullen terugveren en rechtop blijven staan ​​zolang het vulmiddel op zijn plaats zit.

Schaduw is geen probleem
Waar natuurlijk gras kan vervagen en afsterven in schaduwrijke gebieden, heeft kunstgras geen direct zonlicht nodig. Kunstgras werkt goed in de schaduw omdat het zijn kleur en grootte behoudt, met of zonder zonlicht en water.

Veilig voor kinderen en huisdieren
Een van de voordelen van kunstgras is dat het mogelijk is dat het een antibacterieel middel bevat dat de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën helpt voorkomen. Kinderen en huisdieren kunnen op kunstgras spelen zonder bang te hoeven zijn te worden blootgesteld aan schadelijke pesticiden, meststoffen of andere giftige chemicaliën die worden gebruikt bij het onderhouden van een natuurlijk grasveld.

Heeft geen bemesting nodig
Omdat het niet groeit of zich verspreidt, is kunstgras mooi en levendig zonder dat het regelmatig wordt bemest. Gras blijft weelderig, groen en vrij van gifstoffen. Meststoffen kunnen ook een rampzalig effect hebben op de lokale omgeving en een overgroei van algen in beken, rivieren, vijvers en meren veroorzaken.

Ideaal voor recreatiegebieden
Kunstgras is ideaal voor recreatiegebieden zoals jeu de boules banen, tennisbanen, putting greens en terrasoppervlakken. Het is bestand tegen veel voetverkeer en is zeer goed bestand tegen slijtage. Het is ook gemakkelijk te snijden en te vormen waardoor het kan worden gebruikt in vreemd gevormde gebieden of in een verscheidenheid aan patronen.

Kostenefficiënt
Een van de meest prominente voordelen van kunstgras is de langdurige waarde en kosteneffectiviteit. Hoewel het in eerste instantie duur lijkt, is het in feite een investering die de waarde van je huis gedurende meerdere jaren kan verbeteren. Door de kosten van de grasmat en de installatie over de jaren te verdelen, blijft de grasmat op zijn plaats en rekening houdend met de minimale hoeveelheid geld en tijd die aan onderhoud wordt besteed, zal de grasmat zichzelf in enkele jaren terugverdienen.

Bestand tegen droogte
Het enige water dat een kunstgrasveld nodig heeft, is af en toe spoelen om geurtjes en stofophoping te voorkomen. Verder heeft kunstgras geen water nodig en is het ideaal voor gebieden waar de droogte ernstig kan zijn.